Co do občerstvení naprosto totožné jako s jinými lounge v PRG (viewtopic.php?f=54&t=1392). Za mne velmi pohodlná křesla. Jen pozor, že vzhledem k T2 je zde brzký úklid a čištění strojů na kávu, zaměstnanci pospíchají domů...  .

Praha T2 - Erste Premier Lounge

Založil ve fóru Trip reporty z letu

ano ve všech 3 Plzeňkách na T2 a v dalších na T1 uplatníš LK slevou z účtu Kč 550/ 1x vstup, my jsme 4, takže sleva 2200 Kč, to mi přijde fajn, děti si dají co chtějí a my točenou Plzeň, V salonku mají lahvový Budvar 0,33

0 Citovat

Dobra alternativa. Ale salonek Erste je zase vstup bez vycerpani LK. 
Takhle to resime v Mövenpick cafe v Berline na letisti. 4xLK✌️👌

0 Citovat

Pro mne ne, mám kartu ČSOB a odečítá se mi ze vstupů LK

0 Citovat

V salonku jsem byl opakovaně v posledních měsících. Je to rozhodně jeden z lepších salonků na karty jako je PP nebo LK.  Někdo kdo chodí jen do Prahy nebo Vídně, protože to má zdarma na kreditku, to může samozřejmě těžko posoudit. Jídlo je naprosto v pohodě (viz. foto staré 2 týdny). Samozřejmě pokud nemáš rád řízky je to horší :-)) Jediným problémem je zde zmiňovaná přeplněnost salonku v některých částech dne. Myslím ale, že zajít tam a poprosit, zda se můžeš podívat, kolik je tam lidí a pak se rozhodnout, je to nejmenší, co můžeš udělat. 

Jako pivař chápu výtku na ten Budvar v lahvi. Na druhou stranu ani Plzeň za podobnou cenu není žádná výhra. 


img-9638.jpg
img-9640.jpg
img-9639.jpg

1 Citovat

Polovina července 2023:

Erste salónek T2

Bezpečnostní kontrola bez fronty. 

Jídlo ok, pití ok, relativně široký výběr, docela chutné.

Je to hodně zaplněné, je problém sehnat volný stůl.

Čisté záchody. 

Rozhodně využít ten salónek.

0 Citovat

Nepletete si erste premier salonek s tim vip vedle? ten ma vlastni security, erste ne.

0 Citovat

Erste ma svoji security.

0 Citovat

to odkdy? to je nejaka novinka?

vlastni security mel bejvalej RB salonek (ci jak se to jmenovalo, ted tomu rikaj fast track lounge)

0 Citovat

Erste klienti můžou jít přes oddělenou security po schodech nahoru z odletové haly terminál 2. 

Klienti Lounge Key musí projít normální security kontrolou a pak můžou jít do salonku vstupem z tranzitní zóny. 

Návštěvníci Fast track lounge můžou také využít oddělenou security ale až těsně před nástupem do letadla. Samotný salonek není v tranzitní zóně. Na recepci dostanete jakýsi poukaz/lísteček. 

0 Citovat

aaaha  - dekuji :)

0 Citovat

V Erste salonku jstem ted v lete nekolikrat byl a jak pisou ostatni, temer vzdy je plny. Z poloviny navstev tam take nepousteli nikoho jineho, nez klienty Erste. Zbytek musel stat ve fronte a cekat na uvolneni mista. Daji tam pred vstup vzdy stojanek s informaci, ze je plno.

0 Citovat

Tak po devíti letech oprašuji vlákno. Erste už není co bývala.  Čekačka na vpuštění 20 min od 12 hod do 12:20 hod. Po vstupu žádné řízečky až do 14 hod, kdy už nám to letělo. Za mě padl poslední důvod létat z PRG :-). Ještěže jsme s calim měli 6 hodin přestup v Rize a tu hořkost jsme malinko spláchli ve městě v pivnicích,  i když i tam dost zklamání.


img-1275.jpeg

0 Citovat

Tohle je úplně normální nalákají klienty při prodeji produktů a služeb na salonek a když ti klienti začnou do salonku chodit, tak s nimi vyjebou a začnou to rušit a tak pořád dokola. 

Na kuřecí řízečky je tam KFC a fronta je výrazně kratší.

0 Citovat

Jenze zrovna klienti tam vstup meli i nadále. Nicméně je to daň za to, že kreditku s PP/LK má dneska už kdejakej jouda. A díky covidovým "výlukám" zůstal spoustě lidí status, i když už jim měl dávno propadnout.

Jinak tohle není něco, čím by byla Ruzyně nějak mimořádná (resp. není to nic specifického pro kreditkové salonky). V Evropě jsem jenom za poslední měsíc zažil totálně přeplněné senator lounge v Mnichove i ve Vídni. Ve Vídni natolik, že se dělala fronta a čekalo se na volnou sedačku.

A z o něco "vzdálenější minulosti" (cca půl roku zpátky), Frankfurt na tom není o moc líp. 

O USA raději ani nemluvě. 

Pokud se nějak neprojeví expirace statusů těm, co by o ně už dávno přišli, tak to stejně budou muset jak aerolinky, tak LK/PP seškrtat a limitovat. 

0 Citovat

No je to stát od státu. V Rize jsme strávili s calim 2x 6 hodin a salonek naplněný 90% času z 10 %. Ano je to daň za to, že u nás má kreditku s přístupen do salonku opravdu každý jouda. To by se mělo změnit, jinak to lepší nebude.

1 Citovat

Je tam možné udělat rezervaci nebo ne? Rijnova sobota v 10.00hod je spíš busy hodina?

0 Citovat

HON Circle Vielflieger měl asi dobrou náladu, když navštívil pražskou Erste Premier Lounge...

https://youtu.be/E_FE8z1-WYA?si=...eJG8NStPkC

Jinak dělá okamžitě Klartext a vyjadřuje se stylem: "So eine Frechheit"!!

0 Citovat

To video je super.

Bohužel to tam takhle vypadá. Neuklizené špinavé nádobí, narváno, člověk musí čekat, až doplní jídlo. 

Ale je to také realita na jiných letištích. Plno, podstav zaměstnanců, kdekdo má přístup. 

 

0 Citovat

Zažil jsem tam taky, že v jednom křídle měli jídla málo a ve druhém byla nabídka lepší. Je fajn se v takovém případě podívat na obě strany.

0 Citovat

To je jistě Stando výborný nápad 😂. Nějaké tituly mám, takže mě to taky napadlo. Na pravé straně byly jen salámy a sýr a na levé ty jejich masové koule, co dělají zřejmě ze zbytků a brambory. Řízky došly v těch 12 hod, když jsem vstoupil. Zůstal tam jeden. Čekal jsem, že je jako jindy do pár minut doplní, ale nestalo se. 

0 Citovat

99 % z nás tam chodí, protože má prémiovou kreditku/prémiový účet aniž bychom byli prémiový klienti, čili v současnosti těch zhruba 100 000 Kč čistého měsíční příjem. Ne hrubého jako OSVČ, ne přeposílaný... Pokud dojde ke zpřísnění podmínek prémiových účtů / zdražení salonků největší křik bude na cestujlevně. Ideálně totiž by měli vyhodit všechny ostatní, kromě mě. To tak cítíme asi všichni. 🙂

ČSOB premium vzniklo tuším před 7 a půl lety. Za tu dobu průměrná čistá mzda vzrostla asi o 70 %. Takže 50 000 Kč tehdy je cca 85 000 Kč nyní. Striktně příjem ze zaměstnání to nemusel být ani tehdy, kdy to aspoň byla vysoká částka, natož pak nyní. V lednu 2023 mělo ČSOB premium 150 000 klientů, takže nyní tak 180 000 klientů a určitě 150 000 kreditek. Tím, že to jsou z většiny "socky", co létají 1x ročně do Řecka, využívají ty volné vstupy ve velkém na T2 v Praze, aby nepropadly. Pokud jen 20 % z nich (4x30000 vstupů) využije během 4 měsíců (červen - září) Erste salonek, je to 1000 lidí denně, budou tam 60-90 minut, přitom kapacita celého salonku je kolik, tak 150 míst?

Erste premier hýbalo s podmínkami mnohokrát, ale stále zdroj toho příjmu nikdo nezkoumá a kdo chce levné salonky (jiný důvod ten účet v reálu totiž nemá), těch 250 000 Kč na spořáku nebo v akciích tam držet bude. Takže zase, salonky za nic.

Obávám se, že pokud nebudou ještě prémiovější salonky, kam si zase jako první zařídíme přístup "zdarma", aniž bychom ho měli mít, protože jsme tu z většiny "socky", tak se budeme muset smířit s tím, že buď vstupy zdraží / přijdeme o ně, nebo budeme přicházet k plným přetíženým salonkům... 

2 Citovat

Máš tmx samozřejmě pravdu. Ale jak jsem psal, tak třeba v Rize,  kde jsem byl za poslední 2 měsíce 4x je salonek prakticky prázdný. Ve Vilniusu to samé. Takže to jde. Já osobně mám neomezený PP. CSOB mám taky, a určitě by mi nevadilo, pokud by zatrhli to přelévání 50 tis na jeden den. Správně píšeš, že nejvíc by to dopadlo na spoustu nejenom místních chytrolínů, ale abych se přiznal, tak by mi to vůbec nevadilo, pokud bych nemusel stát před salonkem řadu jak na maso a často pozorovat, jak někdo cpe lahve do batohu, nebo přelévá chlast do petky, jak se tím tady někteří dokonce chlubí. Protože to v drtivé většině nedělá někdo, kdo vydělává  slušné peníze, ale právě ten “přelévací chytrolín”. Obávám se, že prémiovější salonky v Praze nebudou, takže aspoň v letní sezoně bude pro mě po posledních  zkušenostech lepší nelétat z PRG, což taky běžně  nedělám. Ale když udělá Air Baltic zase akcičku, tak to holt nějak vydržím, nebo si zajdu do KFC jak psal padrino, pokud bych měl na ten řízek chuť a věděl, že salonek už nestojí dlouhodobě za nic.

1 Citovat

V současnosti si dovolím tvrdit, že to Erste není za nic. Mít u nich vázaných 250k s úrokem 4% místo 6%, co se dá dosáhnout jinde, tě ročně stojí 5k na ušlém úroku. Za tu cenu člověk občas najde nabídku na neomezený LK a/nebo v pohodě zaplatí celoroční cestovní pojištění.

3 Citovat

to, ze v rize nebo litve maji prazdnejsi salonek neni o tom, ze nekde to jde ci nejde, ale spis se to bude odvijet od poctu cestujicich celkove, poctu lidi s kreditkama a podobnyma produktama… a ne o tom, ze to v praze nejde.

3 Citovat

Michal: to máš pravdu, spořák je nejjednodušší, ale jsou i levnější možnosti. Buď to tam budeš mít jen část měsíce, což se tedy bankéři časem nemusí líbit. Nebo k tomu přidáš kreditku (jejíž vyčerpaná část se do toho taky počítá). Nebo i za draho koupené ETF na důchod (mají tuším 0,54 % za nákup na burze v Německu a 0,06 % ročně), což je ale proti ceně volných vstupů málo. Řádově 1500 Kč první rok a pak nějakých 150 Kč ročně (trochu víc, když to časem poroste, ale stále jen stovky Kč).

 

Třeba na Mallorce nebo v Curychu, v rámci Evropy luxusních destinacích, byla obsazenost salonku vždy v pohodě. Ale tam mají LK/PP opravdu prémiové karty, za které se platí. U nás stačí průměrná mzda, aby člověk splnil bonitu na tu kreditku zdarma... Ale já sám bych bez toho LK asi neměl, takže si na rozdíl od Niemandose nemůžu na ty davy stěžovat, jsem jeden z nich. 🙂

1